joi, august 05, 2010

Tort cu cacao si caramel

Ingrediente: Pentru blat:
  1. 10 oua;
  2. 10 lg de ulei;
  3. 10 lg de zahar;
  4. 8 lg de faina;
  5. 2 lg de cacao;
  6. 1 praf de copt;
  7. 1 praf de sare - f putina.
Pentru crema eu am folosit 2 plicuri de praf de crema cu gust de caramel, desigur poti sa faci si tu in casa crema daca ai timp. Pentru sirop poti folosi apa cu zahar si un pic de rom, sau o cana de capucino , depinde de gust. Mod de preparare:
  • se separa albusurile de galbenusuri, ouale trebuie sa fie spalate bine inainte;
  • apoi se bat bine albusurile cu 9 lg de zahar pana se face o spuna tare care sa nu curga;
  • galbenusurile se freaca cu 1 lg de zahat si cu 10 lg de ulei; trebuie frecate bine cu mixerul la viteza maxima pana se albesc;
  • apoi galbenusurile se toarna incet peste albusurile spuma; nu se amesteca cu mixerul ci cu o lingura de lemn de jos in sus, ca sa nu se lase spuma; trebuie sa aveti mare rabdare;
  • dupa ce a-ti incorporat galbenusurile turnati pe rand faina amestecata cu praful de copt, tot cu lingura de lemn mestecati si tot de jos in sus;
  • la sfarsit adaugati si lingurele de cacao amestecand cu lingura de lemn de jos in sus;
  • ungeti o tava cu ulei si o tapetati cu faina sau cu hartie pentru copt si turnati compozitia;
  • bagati la cuptorul bine incins si lasati pentru inceput (cateva minute)la foc mediu si apoi la foc mic pentru 35 min. Se verifica cu o scobitoare, daca aceasta iese curata atunci blatul este copt, dar eu va sfatuiesc sa nu deschideti deloc cuptorul ca sa nu dea inapoi blatul;
  • dupa ce a-ti oprit focul lasati blatul inca 30 de min in cuptor fara a umbla la el.
Dupa ce se raceste il taiaiti in cate feliii vreti, il insiropati si adaugati crema. Se orneaza tot cu crema de caramel sau cu crema de ciocolata si frisca, cum va place. Eu l-am decorat tot cu crema de caramel si cu o glazura.
Pofta buna!!!!!!! Si La Multi Ani!!!!!!!!!!! pentru cei care fac tortul de ziua lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu