joi, octombrie 08, 2009

Invitatii de nunta / personalizate

pozele contin partea exterioara si cea interioara a invitatiei (modelul este cel de carte. culorile pot fi modificate, precum si pozele. se pot realiza diferite modele pentru toate gusturile Pentru mai multe informatii si mai multe modele faceti comentarii!

vineri, octombrie 02, 2009

Placinta cu mere (de post)

Pentru umplutura: 1kg de mere (sa fie mai dulci) 1cana de zahar o lingura de scortisoara (macinata) Mod de preparare a umpluturii: se curata merele, dupa ce se spala, se dau prin razatoare si apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara. se pun la foc mic, pana nu mai ramane nici un pic de zeama. Pentru aluat: 1kg faina drojdie cat o nuca 1/5 apa minerala o cana de zahar 5-6 linguri de ulei 1lingurita de sare, coaja de lamaie sau o esenta de vanilie 1-2 pliculete de zahar vanilat Mod de preparare a aluatului: se cerne faina intr-un castron mai mare (sa fie loc destul pentru a inframanta),se adauga sarea, zaharul, uleiul si mirodeniile. intr-o oala mai mica se pune apa la incalzit; dupa ce s-a incalzit (nu trebuie sa fie oparita, doar calda)se toarna intr-un castron mai mic o cana peste drojdie si se amesteca pana se dizolva toata drojdia. aceasta este adugata peste faina (dupa se mai toarna apa in functie de cat mai trebuie). aluatul nu trebuie sa fie nici prea vartos dar nici prea moale, pentru a nu se lipi de masa de lucru atunci cand il modelati. il lasati 30 minute pla dospit, dupa care impartiti aluatul in 2 parti egale. intindeti fiecare parte (ca la cozonac), adaugati jumatate din compozitie, intindenti pe toata suprafata aluatului si apoi rulati. puneti in tava unsa cu ulei sau unt si il mai lasati cateva minute la caldura, pentru a creste. inainte sa le bagati la cuptor ungeti placintele cu un sirop facut din apa cu zahar, sau cu miere. le ungeti si atunci cand le scoateti din cuptor. le lasati sa se raceasca dupa care le taiati. Pofta mare!!!