marți, august 18, 2009

ANCA: Sfaturi utile pentru bucatarie

ANCA: Sfaturi utile pentru bucatarie

eu si adutzu

Finutul nostru, Rares Florin. (la botez) Gradina Botanica, Iasi, un loc pentru relaxare extraordinar. La Universitate in Bucuresti, de zilele Bucurestiului, 2008. Pe lac in parcul Cismigiu, Bucuresti, e foarte frumos, merita sa mergeti acolo, chiar si pentru cateva minute, mai ales seara (e romantic, pentru cine este....). Eu si o parte din gasca mea la absolvirea facultatii, in iasi, Campus Tudor Vladimirescu.

Sfaturi utile pentru bucatarie

  1. Stiti ca daca puneti un pic de zahar peste carnea de porc aflata la prajit ii oferiti o crusta si un gust nemaipomenit? Ei asa este.
  2. Pentru a nu se mai arde uleiul in care vreti sa caliti/prajiti ceva, puneti un cub mic de unt.
  3. In prajiturile cu, cacao puteti pune si un pic de cafea naturala, pentru a evidentia si mai tare aroma de cacao.
  4. Fructele congelate folosite in prajituri pot fi date inainte de utilizare prin putina faina pentru a-si pastra culoarea.
  5. Ciocolata poate fi topita si in cuptorul cu microunde, la o temperatura medie, sau in baie de aburi.
  6. Branza de capra (mai ales aia iute) se potriveste excelent cu somanul afumat.